Ajankohtaista

Uutisia

Kymenlaakso maisema
Kymenlaakso on nyt Hinku-maakunta 13.1.2020
Kymenlaakso sai Hiilineutraalin maakunnan (Hinku) statuksen joulukuussa. Kymenlaakson pitkäjänteinen ilmastotyö yhdessä alueen kuntien kanssa saa vahvistusta nopeasti kasvavasta Hinku-verkostosta.
Lue lisää
Turun kaupunki ilmakuva
Turku liittyi Hinku-kuntien nopeasti kasvavaan verkostoon – kuntia jo 70 18.12.2019
Suomen vanhin kaupunki ja Lounais-Suomen kasvukeskus Turku liittyi Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostoon joulukuussa. Hinku-kuntien verkosto on vahvistunut kovaa vauhtia. Hinku-kuntia on nyt yhteensä 70 ja yli kolmasosa suomalaisista asuu Hinku-kunnassa.
Lue lisää
Marttojen kasvisruokakurssi
Lappeenrannassa panostetaan vihreisiin tekoihin – kotitaloudet pienensivät hiilijalanjälkeään kestävän arjen kokeilujaksolla 17.12.2019
Lappeenrannassa on käynnissä Greenreality-kodit –toiminta, joka aktivoi kotitalouksia kehittämään kestävää elämäntapaa. Toiminnan johtolankana ovat resurssiviisaus ja hiilineutraalius.
Lue lisää
Autojen paastovertailu-Ilmastopaneeli
Sähköautolla voi saavuttaa lähes 70 prosenttia pienemmät päästöt – Ilmastopaneeli laati laskurin eri autotyyppien päästöjen ja kustannusten vertailuun 13.12.2019
Suomen ilmastopaneeli on kehittänyt laskurin, jonka avulla kuka tahansa voi laskea ja vertailla eri käyttövoimien autojen päästöjä ja kustannuksia. Ilmastopaneelin esimerkkilaskelmista selviää, että sähköauto päihittää muut autotyypit sekä kustannuksissa että päästöissä parhaimmillaan jo viidessä vuodessa.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 30.10.2019 klo 12.12