Iilaakso Oy: Resurssiviisaat, vähähiiliset ratkaisut kuluttajille

Iilaakso auttaa omiin kokemuksiinsa perustuen Muhosta, Pyhäjärveä ja Tyrnävää edistämään kuluttajien vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa liikkumisessa, asumisessa, ruokailussa, jätehuollossa, palveluissa ja kulutusvalinnoissa.

Iilaakso on edistänyt Iin kunnan tavoitetta hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Työtä on tehty sekä kunnan että kuntalaisten kanssa. Hankkeessa hyödynnetään Iin kunnan meneillään olevan Sitran rahoittaman kuluttajahankkeen tuloksia, jotka ovat monistettavissa ja hyödynnettävissä myös muissa kunnissa.

Hinku-verkostosta vipuvoimaa

Pohjois-Pohjanmaan Hinku-kunnat Ii, Tyrnävä, Muhos ja Pyhäjärvi levittävät näitä käytäntöjä fiksulla tavalla omalla alueellaan ottamalla paikalliset näkökohdat huomioon.

Osahankkeessa kestävän arjen kokeiluja suunnataan esimerkiksi kuntalaisten uusiutuvan energian käytön lisäämiseen ja kotien energiatehokkuuden parantamiseen.

Kuntiin nimetään henkilö, joka paikallisesti jalkauttaa ja ideoi uusia tapoja edistää vähähiilisiä ratkaisuja. Kunkin kunnan ideat jaetaan avoimesti ja näin pyritään levittämään tietoutta erilaisten menetelmien onnistumisesta. Iilaakson rooli on kannustaa ja kertoa omista kokemuksista, mutta kunnilla on mahdollisuus toteuttaa ideansa itsenäisesti.

Aikataulu

  • 01/2019–10/2022

Lisätietoja

  • toimitusjohtaja Antti Tuomaala, Iilaakso Oy, etunimi.sukunimi@iilaakso.fi, puh. 040 672 1389
  • energia-asiantuntija Kari Manninen, Iilaakso Oy, etunimi.sukunimi@iilaakso.fi, puh. 040 152 1511
Julkaistu 26.2.2019 klo 13.48, päivitetty 7.11.2019 klo 10.31