Tampere: Liityntä joukkoliikenteen runkoverkkoon Tampereen kaupunkiseudulla

Osahankkeen tavoitteena on kasvattaa kestävien kulkutapojen osuutta Tampereen kaupunkiseudun kahdeksassa kunnassa: Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdella ja Ylöjärvellä.

Osahanke keskittyy julkisen liikenteen kilpailukyvyn parantamiseen suhteessa yksityisautoiluun ja kestävien matkaketjujen houkuttelevuuden parantamiseen. Tavoitteena on saada seudun asukkaat korvaamaan automatkojaan kestävillä matkaketjuilla, kuten yhdistelmillä kävely+joukkoliikenne, pyörä+joukkoliikenne, auto+joukkoliikenne ja joukkoliikenne+joukkoliikenne.

Pilotoinnista potkua

Osahankkeen aluksi kerätään ja analysoidaan seudun liikennedataa, jotta voidaan määritellä sopivat kohderyhmät ja pilottialueet, joilla toimenpiteet toteutetaan. Pilottialueita valitaan 8–13. Toimenpiteiden keinovalikoimaan kuuluvat yhteyksien ja infrastruktuurin kehittäminen, kuten liityntäpysäköinnin kehittäminen, uudet palvelut kuten yhteiskäyttöautot, liikkumisen ohjaus kuten kohdistetut markkinointikampanjat sekä kustannustehokkuuden parantaminen kuten siirtyminen kutsuohjattuun joukkoliikenteeseen.

Tavoitteena on testata erilaisia toimenpiteitä ja löytää näin ilmastotavoitteiden kannalta vaikuttavimmat toimenpiteet, joita voidaan levittää.

Osahanke toteutetaan pääasiassa vuosina 2019–2021. Hankkeen koordinaattorina toimii Tampereen kaupunki ja hankkeen osarahoittajia ovat kaikki kaupunkiseudun kunnat.

© Tampereen seudun joukkoliikenne

Aikataulu

  • 2019–2021

Lisätietoja

  • Projektipäällikkö Sanna Ovaska, Tampereen kaupunki, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. 040 801 3125

Lue lisää

Julkaistu 20.2.2019 klo 14.40, päivitetty 22.11.2019 klo 11.53