Hyppää sisältöön

Raaseporin Energia Oy: Sähköautojen käyttöönoton edistäminen läntisellä Uudellamaalla

Raaseporin Energia Oy – Raseborgs Energi Ab asentaa entistä älykkäämpiä ja tehokkaampia sähköautojen latausasemia läntisen Uudenmaan alueelle yhteistyössä muiden yritysten kanssa. Lisäksi osahankkeessa etsitään ratkaisuja sähköautoihin liittyvien kustannusten pienentämiseen.

Sähkövarastojen ja latauspisteiden yhdistämistä kehitetään optimoivalla tietojärjestelmällä, jotta sähköverkosta otettavan sähkön määrää voidaan vähentää. Löydettyjä ratkaisuja levitetään läntisellä Uudellamaalla ja niitä voidaan kaupallistaa koko Suomen alueelle.

Hankkeessa selvitetään, mitä valmiita ratkaisuja ja ohjelmistoja markkinoilla on jo tarjolla sähköautojen latauspisteiden ja energiavarastojen yhdistämiseen ja älykkäiden latauspisteiden rakentamiseen. Hankkeessa kartoitetaan valmiit komponentit, niiden valmiustaso ja selvitetään niiden soveltuvuus.

Lisäksi selvitetään tarvittavan ohjelmoinnin määrä ja kokoonpano sekä jo olemassa olevien latauspisteiden ja energiavarastojen valmiustaso. Osahankkeessa kartoitetaan myös ohjelmistojen ja käyttöliittymien valmiustaso latauspisteiden ja energiavarastojen yhdistämiseksi älykkääksi latausjärjestelmäksi. Toimenpiteet tehdään Raaseporin Energia Oy:n omistamissa latauspisteissä.

Tavoitteena on saada liikenteeseen 2 000 uutta sähköautoa, joiden liikennesuorite 20 000 km vuodessa vähentää CO2-päästöjä arviolta 4 800 tonnia vuodessa. Säästettävän energian ohjausvaikutus toiminnan aikana on arviolta 4 000 MWh ja CO2-päästövähenemä arviolta 2 000 tonnia vuodessa.

Aikataulu

  • 1/2019–9/2024

Lisätietoja

  • kehityspäällikkö Markku Nordström, Raaseporin Energia Oy, puh. 050 454 3224, etunimi.sukunimi@re.fi
Julkaistu 20.2.2019 klo 14.02, päivitetty 4.6.2020 klo 10.33
  • Tulosta sivu