Tammisaaren Energialle huhtikuun Hinku-teko -palkinto

Huhtikuu 2016

Tammisaaren Energia 556
© Kuva/foto: Niclas Erlin/Västra Nyland

Tammisaaren Energia on valittu huhtikuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta ja monipuolisesta panostuksesta uusiutuvan energian lisäämiseksi. Diplomin luovutti Hinku-tiimin vetäjä Pasi Tainio Suomen ympäristökeskuksesta Tammisaaren Energian toimitusjohtaja Frank Hoverfeltille.

Moni pitää energiayhtiöitä energiamuutoksen jarruna,mutta Tammisaaren Energian kohdalla tilanne on täysin päinvastainen. Vuodesta 2015 alkaen Tammisaaren Energia on keskittynyt myymään pelkästään uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Myytävä sähkö on tuotettu joko vesivoimalla, tuulivoimalla tai paikallisella puuhakkeella. Lämmöntuotannossaan Tammisaaren Energia käyttää lähes 100 prosenttisesti uusiutuvaa puupolttoainetta. Paikallisten metsien hyödyntäminen polttoaineena lisää myös alueen työllisyyttä.

Tammisaaren Energia tekee tiivistä yhteistyötä salolaisen aurinkopaneeleita valmistavan Areva Solarin kanssa. Tammisaaren Energia myy ja asentaa ainoastaan paikallisesti valmistettuja aurinkopaneeleja, mikä tukee ja edistää paikallista liiketoimintaa. Yhteistyö lähituottajan kanssa nopeuttaa myös mahdollisten ongelma- tai erikoistapausten ratkaisua. Tammisaaren Energia ja Sun Energia, joka tekee aurinkoenergiakartoituksia, ovat lisäksi kartoittaneet Raaseporin parhaimmat ja kannattavimmat kohteet aurinkopaneeleille. Tammisaaren Energian yhteistyö Areva Solarin ja Sun Energian kanssa on esimerkki toimivasta yritysverkostosta, johon Hinku-hankkeen toimijoita halutaan kannustaa.

Lämmön- ja sähköntuotannon lisäksi Tammisaaren Energia on edistänyt aktiivisesti sähköautoilun kehittämistä rakentamalla julkisia sähköauton latauspisteitä Tammisaareen ja Hankoon.

Kestävän energiatalouden kolme ehkä merkittävintä murrosvaiheessa olevaa tekniikkaa ovat aurinkovoima, sähköinen liikenne sekä sähkön varastointi. Näistä kahteen ensiksi mainittuun Tammisaaren Energia on jo hypännyt mukaan ja kolmatta he seuraavat aktiivisesti. Ehkäpä kuulemme heidän suunnaltaan tästä uutisia jo lähivuosina.

Kuukauden Hinkuteko-palkitsemisen yhteydessä Tammisaaren Energia järjesti kaikille avoimen näytöksen aurinkopaneeleiden asennuksesta. Tilaisuus oli osa Vihreät ovet – tapahtumaa.

Julkaistu 3.6.2019 klo 15.25, päivitetty 19.8.2019 klo 11.25

  • Tulosta sivu