Infrarakentamisen kansallinen päästötietokanta

CO2data-kuva

Infrarakentamisen päästötietokanta tarjoaa puolueetonta dataa Suomessa käytettävien rakennusmateriaalien, tuotteiden, kuljetusten ja työmaatoimintojen tyypillisistä ilmastovaikutuksista. Tiedot mahdollistavat vertailukelpoisen ja avoimeen tietoon perustuvan hiilijalanjäljen laskennan infrarakentamisen hankkeissa. Infrarakentamisen päästötietokanta on osa CO2data-palvelua. Palvelu on kaikille avoin ja maksuton. 

Päästötietoja rakennustuotteista, prosesseista ja palveluista

Infrarakentamisen päästötietokannan tiedot perustuvat julkisiin lähteisiin, kuten rakennustuotteiden ympäristöselosteisiin, joiden pohjalta on tehty vertailua, valintaa ja arviointia yhdessä infrarakentamisen asiantuntijoiden kanssa. Tietokanta palvelee erityisesti rakennusalan ammattilaisia, mutta tiedot ovat hyödyllisiä kaikille rakentamisen ilmastovaikutuksista kiinnostuneille. Palveluun on koottu yleisimpien ja tyypillisimpien rakennustuotteiden keskimääräisiä tietoja. Se ei sisällä yksittäisten tuotteiden ympäristöselosteita. Palvelussa voi tutustua myös taustaselvityksiin. Julkaisuvaiheessa tietoja on yhteensä noin 1000 kohteesta.

Ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Suomen ympäristökeskus Väyläviraston toimeksiannosta.

Päästötietokanta:

Palvelua kehitetään edelleen, anna meille palautetta:

Mistä on kyse? Vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin:

Sisältö ja metodit:

Tietokannan integrointi:

Tietokannan sisältö tarjotaan vapaasti käyttöön koneluettavana ja päivittyvänä tiedostona JSON-muodossa. Alla tiedoston kuvaus ja pysyvä linkki koneluettavaan tiedostoon.

Lisätietoja

Suomen ympäristökeskus

  • Erityisasiantuntija Janne Pesu, puh. 029 525 1405, etunimi.sukunimi@syke.fi

Väylävirasto

  • Ympäristöasiantuntija Karoliina Saarniaho, puh. 029 534 3294, etunimi.sukunimi@vayla.fi
  • Väylävirasto

Sivuston sisältö perustuu Väyläviraston rahoittamaan Infrarakentamisen kansallinen päästötietokanta -hankkeeseen. Sivustosta vastaa Suomen ympäristökeskus (Syke).

 

Julkaistu 9.12.2022 klo 7.08, päivitetty 2.5.2024 klo 11.51
  • Tulosta sivu