Hyppää sisältöön

 

Hiilineutraalisuomi.fi tarjoaa tutkimukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja ilmastoviisaan Suomen rakentamiseksi.

 

Kuntien ilmastopäästöt laskivat 7,4 prosenttia vuonna 2020 


Ilmastotyö kannattaa! Kuntien päästöt ovat ennakkotiedon mukaan pudonneet erityisesti sähkönkäytössä, kaukolämmössä ja tieliikenteessä. 


Lue lisää päästökehityksestä

Tilaisuuksia: Korjausrakentaminen ja ilmastotyön talousvaikutukset

  • Hiilineutraali-webinaari: Korjausrakentaminen vähentää rakennuskannan päästöjä, ti 30.11. klo 15–16. Linkki
     

  • Pohjois-Pohjanmaan ilmastokahvit: Ilmastotoimien aluetaloudelliset ja ympäristövaikutukset, ke 8.12. klo 13-14. Ohjelma ja linkki

Rakentamisen päästöjä voidaan nyt vertailla


Uusi päästötietokanta CO2data.fi luo perustan vähähiilisen rakentamisen säädösohjaukselle. Tietokannan kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa SYKE.


Lue lisää rakentamisen päästötietokannasta

Puun käytön ilmastovaikutusten arviointiin apua uudella laskurilla

Metsien hiilitaselaskurilla voit selvittää helposti, miten metsän hiilivarasto kehittyy ja minkälaisia ilmastovaikutuksia siihen liittyy.


Lue lisää puun käytön ilmastovaikutuksista ja uudesta laskurista

Yritysten ja kuntien verkostoitumisella tehoa ilmastotyöhön

Tutustu vinkkeihin ja työkaluihin yritysten ja kunnan ilmastoyhteistyön käynnistämiseksi ja syventämiseksi. Verkostot auttavat tunnistamaan ilmastotyön ja kuntatalouden yhteydet, puhaltamaan ilmastotyössä yhteen hiileen ja hankkimaan työlle rahoitusta.


Lue lisää yritysyhteistyöstä

Miisa Tähkänen: Miten kiinteistö- ja rakennusala voi valmistautua COP 26-ilmastoneuvottelussa asetettujen tavoitteiden toteuttamiseen?

Päästölaskenta on monimutkaista touhua, ja nyrkkisääntöihin luottaminen ei ole kovin kannattavaa. Jokaiselle rakennuskohteelle on laadittava ammattilaisen toimesta laskelmat, joiden avulla voidaan kartoittaa parhaat suunnitteluratkaisut, kirjoittaa Miisa Tähkänen.
 

Tutustu uusimpaan Hiilineutraali-blogiin

Uusiutuvan energian investoinneilla merkittäviä vaikutuksia maakuntien talouteen


Tutustu uusiutuvan energian mahdollisuuksiin työllisyyden lisäämisessä ja päästöjen vähentämisessä Manner-Suomen maakunnissa.


Lue lisää uusiutuvan energian potentiaalista

Julkaisuja ja hyviä käytäntöjä


Tuotamme julkaisuja hyvistä käytännöistä ja uusimmasta tutkimustiedosta ilmastotyön tueksi.

Uusin julkaisu Vähähiiliset ja energiatehokkaat urheiluhallit kokoaa hyviä käytäntöjä urheiluhallien energiavalintoihin ja rakentamiseen. 


Tutustu julkaisuihimme

  • Tulosta sivu