Hyppää sisältöön

Hiilineutraali-webinaarisarja - maan parhaat päästövähentäjät koolla

 

Tule rakentamaan yhdessä hiilineutraalia Suomea!

Hiilineutraali-webinaarisarja kokoaa ilmastonmuutoksen hillinnästä kiinnostuneet uusimman tiedon äärelle. Alan parhaat asiantuntijat jakavat tietoaan ja vastaavat ilmastonmuutoksen hillinnän polttaviin kysymyksiin.

Seuraava webinaari on kohdennettu erityisesti kunnissa ja muissa organisaatioissa taloyhtiöiden energiaremontteja edistäville tahoille, mutta kaikki päästövähennyksistä kiinnostuneet ovat tervetulleita. 

Kaikille avoimen tilaisuuden järjestää Canemure-hanke. Webinaarien alustukset tallennetaan ja tallenteet ovat saatavilla tältä sivulta webinaarin jälkeen.

Webinaareihin mahtuu linjoille 250 ensimmäiseksi liittynyttä osallistujaa.

#päästövähentäjät

Kaupungit taloyhtiöiden energiatehokkuus- ja uusiutuvan energian hankkeiden vauhdittajina, tiistai 9.6. klo 15–16

Webinaari on kohdennettu erityisesti kunnissa ja muissa organisaatioissa taloyhtiöiden energiaremontteja edistäville tahoille.

Ohjelma:

15.00 Avaus: erityisasiantuntija Karoliina Auvinen, Suomen ympäristökeskus SYKE

15.05–15.25 Alustukset:

  • “Kansalaisenergia-areenan toimenpidesuosituksia kunnille ja muille taloyhtiöiden energiaremonttien vauhdittamiseksi”, tutkija Jani Lukkarinen, SYKE
  • “Kokemuksia taloyhtiön maalämpöprojektista ja vinkkejä neuvontaorganisaatiolle taloyhtiöiden auttamiseksi”, hallituksen puheenjohtaja Simo Kyllönen, As Oy Lönegropen

15.25–15.55 Keskustelua ja kysymyksiä

15.55 Loppuyhteenvetoja mitä seuraavaksi?

Kiire jo on - mitkä ovat vaikuttavimpia toimia hiilineutraaliuden saavuttamiseksi Suomessa?, tiistai 16.6. klo 15–16

Webinaari on kohdennettu kuntien, maakuntien, yritysten ja järjestöjen ilmasto-ohjelmien ja -hankkeiden edustajille, mutta kaikki päästövähennyksistä kiinnostuneet ovat tervetulleita. 
 
Webinaarissa esitellään tuoreen Merkittävimmät päästövähennystoimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi -julkaisun toimenpidesuosituksia. Suurin osa webinaarin ajasta on varattu osallistujien kysymyksille.

Ohjelma: 

15.00 Avaus: erityisasiantuntija Karoliina Auvinen, Suomen ympäristökeskus SYKE

15.05–15.20 Alustus: Mitkä ovat kriittisimpiä päästövähennystoimia, jotta hiilineutraalius saavutetaan Suomessa?Suomen ilmastopaneelin jäsen, kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja, professori Jyri Seppälä, Suomen ympäristökeskus SYKE

15.20–15.55 Keskustelua ja kysymyksiä: osallistujien kysymyksiin ovat vastaamassa Jyri Seppälän lisäksi tutkijat Paula Sankelo SYKEstä, Johanna Mäkinen Tampereen yliopistosta sekä Sakari Sarkkola ja Liisa Maanavilja Lukesta. 

15.55 Loppuyhteenveto ja mitä seuraavaksi?

Menneet webinaarit

Kaupunkiliikenteen päästöjen vähentäminen, ti 12.5. klo 15–16

Esitykset:

Kaukolämmön päästöjen vähentäminen, ti 26.5. klo 15-16

Esitykset:

Julkaistu 26.4.2019 klo 13.56, päivitetty 26.5.2020 klo 17.44
  • Tulosta sivu