Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
Toimintatutkimus ympäristö- ja hukkalämmön edistämiseksi kaukolämpöverkoissa käynnistyy 21.10.2020 16.15
Canemure-hankkeen yhtenä tärkeänä tehtävänä on tutkia eri päästövähennystoimien menestystekijöitä ja skaalauskeinoja sekä kartoittaa niiden kasvun esteitä. Nyt käynnistyvä tutkimus tähtää ympäristö- ja hukkalämmön edistämiseen kaukolämpöverkoissa.
Taloyhtiöklubeista joukkovoimaa asunto-osakeyhtiöiden energiaremontteihin 16.10.2020 13.05
Asunto-osakeyhtiöiden energiaremontteja vauhditetaan Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kunnianhimoisessa Taloyhtiöklubi-yhteishankkeessa. Toiminnan perusidea on yksinkertainen: kootaan yhteen naapuruston taloyhtiöiden hallitukset, perustetaan yhteistyöfoorumi ja ryhdytään tekemään ohjattua, tavoitteellista ja aktiivista yhteistyötä kiinteistöjen ja alueen kehittämiseksi.
Tukea kuntien taloyhtiöiden ilmastotyöhön energialaskureilla 22.9.2020 14.15
Canemure-hankkeessa kehitetyt eri energiajärjestelmien kannattavuuslaskurit tukevat taloyhtiöiden ja pientaloasujien ilmastotyötä ja siihen liittyvää päätöksentekoa. Käyttäjä voi arvioida laskurien avulla energiajärjestelmien kannattavuutta, elinkaarikustannuksia sekä vaikutuksia hiilidioksidipäästöihin.
Maankäyttösektorin päästöt ja nielut ilmastotoimien kohteeksi 21.9.2020 16.06
Maankäyttösektori on suhteellisen uusi asia kuntien ja maakuntien ilmastotoimissa. Tähän asti huomio on kiinnittynyt pääasiassa fossiilipohjaisten kasvihuonekaasupäästöjen rajoittamiseen. Maankäyttösektorin tilanteeseen on kuitenkin alettu kiinnittämään huomiota etenkin niissä kunnissa ja alueilla, jotka tähtäävät hiilineutraaliustavoitteen toteutumiseen alueellaan.
Raahe voitti Nollapäästöpäivän Ilmastodieetti-kisan 21.9.2020 16.06
Raahelaiset käyttivät kaikista Hinku-kunnista eniten Ilmastodieettiä syyskuussa Nollapäästöpäivän kisassa. Kilpailuaikana Ilmastodieettiä käytti 98 raahelaista. Kolmen parhaan Hinku-kunnan joukosta Raahella oli eniten käyttäjiä myös suhteutettuna kaupungin asukaslukuun.
Hiilineutraali Suomi -lehti pureutuu kuntien ilmastotyön ytimeen 17.9.2020 15.48
Hiilineutraali Suomi -lehti kokoaa kiinnostavan paketin kuntien ja maakuntien ilmastotoimia yksiin kansiin. Kuntalehden liitteenä syyskuussa ilmestynyt lehti tuo esille Canemure-hankkeessa mukana olevien kuntien ilmastotyötä.
Viisailla maankäytön ratkaisuilla merkittäviä ilmastohyötyjä 14.9.2020 9.46
Kunnat ja maakunnat voivat vähentää ilmastopäästöjä ja vahvistaa hiilinieluja maatalouden ja metsätalouden ilmastoystävällisillä käytännöillä sekä maankäytön ratkaisuilla. Canemure-hankkeen uusimmat Best practices -julkaisut kokoavat yhteen maankäyttösektorin hyviä käytäntöjä.
Yhteistä energiaa tilastoista: Uusiutuvan energian osuus sähköntuotannossa nousussa Euroopassa 26.8.2020 16.15
Suomella on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Energia-ala on perinteisesti ollut suurimpien ilmakehän kuormittajien joukossa ja tavoitteen saavuttamisen kannalta on tärkeää seurata myös energiantuotantotapojen tilastoitua kehitystä. Tilanne on voimakkaassa muutoksessa kaikkialla Euroopassa.
Lisää ymmärrystä ICT-alan ilmastovaikutuksien arvioimiseen tarvitaan 12.8.2020 8.11
ICT-päätelaitteisiin, kuten tietokoneisiin ja puhelimiin, samoin kuin esimerkiksi datakeskuksiin kuluu paljon materiaaleja ja materiaalivirtojen ennustetaan yhä kasvavan. On tarpeen lisätä ymmärrystä alan ilmastovaikutuksista, jotta kuluttajat hankkisivat ympäristöystävällisempiä laitteita sekä käyttäisivät ja kierrättäisivät niitä ympäristön huomioon ottaen.
Aurinkovoimaa taloyhtiöön hyvityslaskentamallilla – vinkit hankintaan 3.8.2020 16.31
Lainsäädäntö mahdollistaa aurinkosähkön yhteisvoimalat ja hyvityslaskennan taloyhtiöille vuoden 2021 alusta alkaen. Kokosimme vinkkejä aurinkopaneelien yhteishankintaan hyvityslaskentamallilla.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu