Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
Julkisia ilmastoinvestointeja tarvitaan – miten käy työllisyyden? 12.1.2021 15.06
Ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää uusia, vähähiilisiä toiminta- ja tuotantotapoja yhteiskunnassamme. Esimerkiksi liikenteen, energiahuoltojärjestelmän ja rakennusten päästöjen leikkaaminen on nykyisellä infrastruktuurilla milteipä mahdotonta. Tarvitaan investointeja, jotka mahdollistavat sähköautojen lataamisen, päästöttömän sähköntuotannon lisäämisen ja rakennusten energiatehokkuuden parantamisen.
Partiolaiset kulkevat hiilineutraaliutta kohti 65 000 aktiivisen jäsenen voimin 11.1.2021 11.12
Suomen Partiolaiset pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Taustalla on lasten ja nuorten kasvava huoli ilmastonmuutoksesta sekä partion halu tarjota heille konkreettisia keinoja vaikuttaa. ”Jo ennen suunnitelman tekoa kartoitimme Suomen ympäristökeskuksen Hinku-asiantuntijoiden näkemyksiä ja saimme heiltä arvokkaita kommentteja suunnitelmaluonnokseen”, Mikko Jalo Partiosta sanoo.
Hae mukaan Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan! 5.1.2021 17.53
Vastuullisuus on julkisia ruokapalveluita tuottavien toimijoiden menestymisen avain ja kilpailuvaltti tulevaisuudessa. Nyt etsitään kymmentä ruokapalvelutoimijaa mukaan uuteen kehitysohjelmaan, joka antaa työvälineitä ja sparrausta vastuullisuustyön kehittämiseen vahvan asiantuntijaverkoston tuella.
Hyvinkään kaupunki digitalisoi rakennuksiaan saavuttaakseen hiilineutraaliustavoitteet 4.1.2021 11.41
Hyvinkään Lämpövoima ja Nuuka ovat solmineet yhteistyösopimuksesta, jossa Nuukan pilviratkaisu liitetään osaksi Hyvinkään Lämpövoima WiRE-valvomopalvelua. Yhteistyömalli mahdollistaa palvelun piirissä olevien kiinteistöjen automaattisen toiminnanvarmistuksen ja tehokkuusparannukset.
Uusi opas antaa vinkkejä rakennusten energia- ja olosuhdedatan visualisointiin 4.1.2021 11.12
6Aika-strategiaohjelmaan kuuluvassa Energiaviisaat kaupungit -hankkeessa etsittiin keinoja rakennusten energia- ja olosuhdedatan visualisointiin. Parin vuoden kokemukset parhaista käytännöistä ja ratkaisuista on koottu selkeäksi oppaaksi.
Puolangan kunta mukaan ilmastotyön edelläkävijäverkostoon 21.12.2020 10.00
Puolangan kunnanvaltuusto teki päätöksen liittyä ilmastotyön edelläkävijöihin, Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon (Hinku). Hinku-verkostoon liittyessään Puolanka sitoutuu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Puolanka on ensimmäinen kainuulainen verkostoon liittyvä kunta.
Uudenmaan ilmastotyötä linjaavassa tiekartassa yhteistyö on avainasemassa 18.12.2020 10.47
Uusimaa tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on laadittu ilmastotyötä linjaava Hiilineutraali Uusimaa 2035 -tiekartta, jossa tunnistetaan työn painopisteet ja yhteiset tekemisen paikat.
CO₂ncrete Solution: Suomen betonikanta sitoo noin 5,2 miljoonaa tonnia hiilidioksidia 16.12.2020 13.06
Canemure-hankkeen CO₂ncrete Solution -osaprojektissa tutkitaan, paljonko Suomen betonikanta pystyy sitomaan hiilidioksidia. Betonirakenteilla on kyky reagoida ilmakehän hiilidioksidin kanssa niin, että hiiltä poistuu ilmakehästä. Ilmiötä kutsutaan karbonatisoitumiseksi.”Betoni sitoo hiiltä käytännössä pysyvästi, koska CO₂ irtoaa betonista vain polttamalla tuhannen asteen lämpötilassa”, kertoo osaprojektin vetäjä Tommi Kekkonen.
Vantaa mukaan Hinkuun 1.12.2020 9.00
Vantaa on ensimmäinen pääkaupunkiseudun kunta, joka liittyi Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku) -verkostoon ollen sen 76. jäsen. Vantaa tuo verkostoon kokonaisvaltaisuutta ja laajaa ilmasto-osaamista. Vantaan kaupunginhallitus päätti liittymisestä 30.11.2020.
Helsingin Canemure-osahanke: Hankintakriteerejä kehitettävä yhteistyössä yritysten kanssa 30.11.2020 14.35
Helsingin CANEMURE-osahankkeessa kehitettiin vastuullisuuskriteerit maito- ja lihatuotteille. Työ osoittaa, että hankintakriteerien kehittämisessä tarvitaan tiivistä vuoropuhelua yritysten kanssa. ”Oli ilo huomata, kuinka aktiivisesti toimijat osallistuivat keskusteluun ja haastoivat jopa toisiaan”, kertoo Palvelukeskus Helsingin hankintapäällikkö Antti Virtanen.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu