Uutiset

RSS
Selvitys: Soten merkittävien ympäristövaikutusten vähentäminen edellyttää kansallista ohjausta 31.8.2023 15.36
Sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) ympäristövaikutusten vähentäminen edellyttää kansallisesti koordinoitua ja soteen kohdennettua ohjausta ja seurantaa.
Canemure-päivillä keskusteltiin alueellisen ilmastotyön merkityksestä ja sen tulosten vaikuttavasta viestimisestä 29.8.2023 8.48
Loppukesän Canemure-päivillä 16.-17.8.2023 kuultiin kuntien ja alueiden ilmastotyön viimeisimpiä tuloksia ja keskusteltiin ilmastoviestinnästä.
Uusi tutkimus etsii keinoja kotitalouksien sähkölaskujen pienentämiseksi 23.8.2023 9.00
Suomen ympäristökeskus Syke ja energiapalveluyhtiö Väre selvittävät, minkälaisin viestinnällisin keinoin kotitalouksia voidaan tukea sähkönkäytön vähentämisessä ja ajoittamisessa. Energiaa säästämällä ja sähkönkulutusta ajoittamalla kotitaloudet voivat vaikuttaa merkittävästi sähkölaskunsa suuruuteen.
Suomen ympäristökeskus: Kotitalouksien hiilijalanjäljen pienentäminen puoleen on mahdollista 22.8.2023 9.28
Suomen ympäristökeskus tutki yhdessä Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen kanssa, miten kotitalouksien kulutuksen hiilijalanjälki saataisiin puolitettua vuoteen 2035 mennessä. Uusia toimenpiteitä tarvitaan muun muassa ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen.
Aktiivinen alueellinen ilmastotyö edistää kansallisten ilmastotavoitteiden saavuttamista ja tukee alueellista elinvoimaisuutta 4.8.2023 13.17
Alueellinen ilmastotyö tukee merkittävästi etenkin pienten kuntien taloutta. Vähähiilisyyteen tähtäävät investoinnit voivat samaan aikaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä sekä lisätä alueellista elinvoimaisuutta. Erilaisten talous- ja ympäristövaikutusten arviointia helpottamaan on nyt laadittu maakunnalliset, ympäristölaajennetut talousmallit.
Uusikaupunki edistää Canemuressa sähköautoilua 16.6.2023 11.58
Uudenkaupungin kehittämisorganisaatio Ukipolis on tullut mukaan Canemureen. Osahankkeessa jaetaan tietoa ja kannustetaan taloyhtiöitä ja yrityksiä investoimaan sähköautoilun edellyttämään infraan ja edistämään näin siirtymää kohti liikenteen sähköistämistä.
Professori Jyri Seppälä: Jos valtio empii, kunnat näyttävät tietä 8.6.2023 10.01
Hiilineutraaliustavoitteemme puhuttelee hyvin maailmalla. Viimeaikaiset puhtaan energian miljardi-investoinnit ja -suunnitelmat etenkin tuulienergiaan ja vetyyn antavat tähän uskoa. Lähes sadan erilaisen kunnan ja viiden maakunnan kuuluminen Hinku-verkostoon on hieno osoitus siitä, että Suomessa vähähiilisyys on nähty mahdollisuutena eikä uhkana aluetasolla, kirjoittaa professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta.
Helsingin kaupunginosat Lauttasaari ja Maunula mukaan Canemureen 7.6.2023 14.00
Helsingin kaupunginosat Lauttasaari ja Maunula tulivat mukaan Canemureen. Osahankkeessa kehitetään sovellus, joka laskee rakennusten hiilijalanjäljen taloyhtiöiden energiankulutus- ja energiaremonttitietojen perusteella. Hankkeen yhteistyökumppani Avoin ry hallinnoi karttakäyttöliittymää, jossa on mahdollista tarkastella ja vertailla taloyhtiöiden tietoja.
Tieliikenteessä on merkitystä millä kilometrit ajetaan - sähköajoneuvojen päästö- ja kustannushyödyt konkretisoituvat ennakoitua aiemmin 6.6.2023 11.12
Täyssähköiset henkilöautot aiheuttavat alle kolmessa vuodessa vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin vastaavat bensiinikäyttöiset henkilöautot. Kustannushyödyt kääntyvät sähköauton eduksi selvästi alle kymmenessä vuodessa, jos akuston koko on sähköautossa maltillinen. Suurilla 30 000 kilometrin ajokilometreillä sähköauton taloudellinen etu saavutetaan jo alle viidessä vuodessa. Kuva: Adobe Stock
Vuonna 2021 kuntien ilmastopäästöt pysyivät edellisvuoden tasolla 30.5.2023 7.49
Suomen ympäristökeskuksen (Syke) mukaan kuntien vuoden 2021 yhteenlasketut kasvihuonekaasupäästöt pysyivät edellisvuoden tasolla. Vaikka lämmitystavoissa tapahtui edelleen siirtymää vähähiilisiin ratkaisuihin, myönteistä päästökehitystä hidasti etenkin edellisvuotta suurempi rakennusten lämmitysenergian kulutus.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu