Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
Liikenteen indikaattorit kertovat henkilöautokannan uudistumisesta 13.10.2021 9.36
Liikenne on maakunnissa keskeinen päästövähennystoimien kohde, ja päästövähennyksiä toteutetaan esimerkiksi autokannan uudistamisella. Tavoitteena on puolittaa kotimaan liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2005 tasoon.
Hinku-kunnat tekevät esimerkillisiä energiatekoja 11.10.2021 9.52
Energiansäästöviikkoa vietetään 11.–17.10., ja sen sanomana on, että jokainen meistä voi energiaa säästämällä vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään. Energiaa voi säästää lukuisilla keinoilla niin kunnissa, työpaikoilla kuin kotonakin.
Turku vahvistaa kaupungin hiilinieluja ja edistää pihojen vihertehokkuutta 8.10.2021 9.16
Turun kaupunki panostaa Canemure-osahankkeessaan ilmastonmuutoksen hillintään kaupunkisuunnittelussa.Turku on ottanut vihertehokkuuden edistämisen vahvasti osaksi kaupungin asemaakaavoitusta ja rakennusvalvontaa. Turussa on panostettu myös hiilinielujen vahvistamiseen.
Helsinki edistää ilmasto- ja kiertotaloustavoitteita peruskorjaushankkeissa 7.10.2021 8.52
Konkreettisia kokemuksia esimerkiksi hiilijalanjälkilaskennan, energiaoptimoinnin ja kiertotalousratkaisujen käytöstä peruskorjauksissa on vielä vähän. Helsingin kaupungilla kartoitettiin ja kokeiltiin erilaisia ilmasto- ja kiertotaloustavoitteet huomioivia vaihtoehtoja peruskorjaushankkeessa Kontulassa, jolla haluttiin lisätä kaupunkitasoista ymmärrystä vähäpäästöisestä ja resurssiviisaasta korjausrakentamisesta.
Ilmastotyön ajankohtaiset rahoitushaut koottu yhteen 5.10.2021 16.21
Kunnille on tarjolla useita rahoitusmahdollisuuksia ilmastotyön edistämiseen. Hiilineutraalisuomi.fi-sivustolle listataan säännöllisesti tietoa auki olevista rahoitushauista Motivan toimesta.
Palvelukeskus Helsingin uudessa työvaatehankinnassa ei tingitty vastuullisuudesta 5.10.2021 10.30
Palvelukeskus Helsingin vastikään suoritetun työvaatekilpailutuksen tavoitteena oli saada hyvin erilaisissa tehtävissä työskenteleville työntekijöille kestävät, toiminnalliset ja turvalliset työvaatteet. Tavoitetta tukemaan käytiin laajaa markkinakeskustelua ja kartoitettiin vaatimuksia vastuullisuudelle. Hankinnan toteutuksessa onnistuttiin nostamaan ympäristöystävällisyys ja vastuullinen toiminta merkittäväksi osaksi kilpailutusta.
Kuntien ja yritysten välinen ilmastoyhteistyö koostuu monista elementeistä 29.9.2021 15.45
Yritysyhteistyö on noussut tärkeäksi ulottuvuudeksi kuntien ilmastotyössä, ja sitä voidaan pitää jo lähes perusedellytyksenä kunnan asettamien ilmastotavoitteiden saavuttamiselle. Alueellisista ilmastopäästöistä kuntaorganisaatio aiheuttaa noin 10 %, yritykset noin 45 % ja asukkaat noin 45 %.
Paimion asukkaat ahkerimpia Ilmastodieetti-laskurin käyttäjiä 21.9.2021 11.43
Nollapäästöpäivän kisa, jossa etsittiin ahkerinta Ilmastodieetti-laskuria käyttävää kuntaa, on vihdoin päättynyt! Hinku-kunnista voittajaksi ylti tällä kertaa Paimio, jossa Ilmastodieetti-laskuria käytti 134 asukasta. Voittaja on laskettu asukaslukuun suhteutettuna.
Oslo on ilmastobudjetoinnin edelläkävijä 17.9.2021 15.11
Oslo on maailman edelläkävijä kaupungin ilmastobudjetoinnin kehittäjänä ja kokeilijana. Suomen ympäristökeskus Syke ja Motiva selvittivät, mitä Oslossa on tehty talous- ja ilmastovaikutusten kytkemisessä osaksi talousjohtamista. Selvitys perustuu talous- ja ympäristöasiantuntijoiden haastatteluihin ja toteutettiin osana Fisu-verkoston (Finnish Sustainable Communities) Reetta-hanketta.
Kuntien ja maakuntien päästöjen arviointi kehittyy ja monipuolistuu 7.9.2021 14.36
Vanha viisaus ”Mitä et voi mitata, sitä et voi johtaa” liittyy myös kuntien ja maakuntien ilmastonmuutoksen hillintätyöhön. Kasvihuonekaasupäästöjen kehityksen arvioinnin edellytyksenä on, että eri toimenpiteiden päästövaikutuksia voidaan mitata.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu