Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Kuntavaalit_ilmastoratkaisut_556
Politiikkasuositus: Kuntatalouteen nostetta fiksuilla ilmastoratkaisuilla 20.11.2020
Kuntien suunnitelmallisilla lämmitys-, liikenne-, rakentamis- ja kaavoitusratkaisuilla voidaan vähentää tehokkaasti päästöjä. Samalla vahvistetaan alueen cleantech-markkinoita, luodaan uusia työpaikkoja ja saadaan kuntatalouteen säästöjä. Kevään kuntavaaleja ajatellen energia- ja ilmastotutkijat ovat laatineet politiikkasuosituksen, jolla edistetään hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamista.
Lue lisää
Liha ja maito, Helsinki
Helsingin Canemure-osahanke: Hankintakriteerejä kehitettävä yhteistyössä yritysten kanssa 30.11.2020
Helsingin CANEMURE-osahankkeessa kehitettiin vastuullisuuskriteerit maito- ja lihatuotteille. Työ osoittaa, että hankintakriteerien kehittämisessä tarvitaan tiivistä vuoropuhelua yritysten kanssa. ”Oli ilo huomata, kuinka aktiivisesti toimijat osallistuivat keskusteluun ja haastoivat jopa toisiaan”, kertoo Palvelukeskus Helsingin hankintapäällikkö Antti Virtanen.
Lue lisää
Pyöräilijä katunäkymässä
Kestävät liikkumisratkaisut esille KULKURI-laskurilla 30.11.2020
Suomen ympäristökeskuksen kehittämän KULKURI-laskurin avulla kuka tahansa voi helposti laskea, paljonko maksaa liikkuminen ilman omistusautoa. Samalla laskuri tuo käyttäjälle myös erilaisten liikkumisvaihtoehtojen ilmastopäästöt.
Lue lisää
Lappeenrannan lämpöakku
Uudenlainen lämpöakku pystyy tuottamaan energiaa 300 omakotitalon lämmitykseen 25.11.2020
Lappeenrannan kaupunki on ottanut aktiivisen otteen energiamurroksen edistämiseen. Testattavana on tällä hetkellä kansainvälisesti uudenlainen lämpöakku, joka voi tuottaa kaupungin kaukolämpöverkkoon joustavasti uusiutuvaa energiaa.

Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu