Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Kulutuksen päästöt, kuvituskuva
Kaikkien Suomen kuntien ja maakuntien kulutusperäiset päästöt laskettu ensimmäistä kertaa 31.1.2023
Suomen ympäristökeskus (Syke) on julkaissut kulutusperäiset kasvihuonekaasupäästötiedot ensimmäistä kertaa kaikille Suomen kunnille ja maakunnille. Sekä kuntien että maakuntien asukaskohtaisissa päästöissä on suuria eroja. Tuontihyödykkeiden kulutuksen myötä merkittävä osa päästöistä kohdentuu myös ulkomaille.
Lue lisää
Vaisalän pääkonttori
Kestävän työmatkaliikkumisen hyötyjä - Case Vaisala Oyj 25.1.2023
Vaisala selvitti, mitä työsuhdematkalipun, lihasvoimaisen kilometrikorvauksen tai maksullisen pysäköinnin käyttöottaminen kustantaisivat rahassa, terveydessä ja ympäristössä.
Lue lisää
Tien päällystämistä
Urakkakohtainen ympäristösuunnitelma on merkittävä keino päällystystöiden ilmastokestävyyden edistämisessä 25.1.2023
Merkittävien ilmasto- ja ympäristövaikutusten pienentämiseksi Helsingissä tarkasteltiin kaupungin rakentamispalvelulaitos Staran vuosittain kilpailutettavia päällystystöitä. Kehitystyössä tavoiteltiin elinkaaren, kiertotalouden ja ilmastonäkökulman huomioimista entistä paremmin hankintakriteereitä hyödyntämällä.
Lue lisää
Aurinkopaneelit
Hinku-kunta Rauma investoi vahvasti energiatehokkuuteen 25.1.2023
Rauman kaupunki panostaa lähivuosina voimakkaasti energiatehokkuusinvestointeihin. Kaupunki edistää tällä hetkellä yhteensä 13 aurinkosähköhanketta. Näiden lisäksi työn alla on kaksi maalämpö- ja kaksi kaukolämpöhanketta, joissa luovutaan öljylämmityksestä ja suorasta sähkölämmityksestä. Kokonaisuus on poikkeuksellisen mittava kuntasektorilla.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu