Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Aurinkopaneelit katolla
Tukea kuntien taloyhtiöiden ilmastotyöhön energialaskureilla 22.9.2020
Canemure-hankkeessa kehitetyt eri energiajärjestelmien kannattavuuslaskurit tukevat taloyhtiöiden ja pientaloasujien ilmastotyötä ja siihen liittyvää päätöksentekoa. Käyttäjä voi arvioida laskurien avulla energiajärjestelmien kannattavuutta, elinkaarikustannuksia sekä vaikutuksia hiilidioksidipäästöihin.
Lue lisää
Jyri Seppälä
Maankäyttösektorin päästöt ja nielut ilmastotoimien kohteeksi 21.9.2020
Maankäyttösektori on suhteellisen uusi asia kuntien ja maakuntien ilmastotoimissa. Tähän asti huomio on kiinnittynyt pääasiassa fossiilipohjaisten kasvihuonekaasupäästöjen rajoittamiseen. Maankäyttösektorin tilanteeseen on kuitenkin alettu kiinnittämään huomiota etenkin niissä kunnissa ja alueilla, jotka tähtäävät hiilineutraaliustavoitteen toteutumiseen alueellaan.
Lue lisää
Vanha Raahe
Raahe voitti Nollapäästöpäivän Ilmastodieetti-kisan 21.9.2020
Raahelaiset käyttivät kaikista Hinku-kunnista eniten Ilmastodieettiä syyskuussa Nollapäästöpäivän kisassa. Kilpailuaikana Ilmastodieettiä käytti 98 raahelaista. Kolmen parhaan Hinku-kunnan joukosta Raahella oli eniten käyttäjiä myös suhteutettuna kaupungin asukaslukuun.
Lue lisää
Näkymä Hämeenkadulle Tampereella
Hiilineutraali Suomi -lehti pureutuu kuntien ilmastotyön ytimeen 17.9.2020
Hiilineutraali Suomi -lehti kokoaa kiinnostavan paketin kuntien ja maakuntien ilmastotoimia yksiin kansiin. Kuntalehden liitteenä syyskuussa ilmestynyt lehti tuo esille Canemure-hankkeessa mukana olevien kuntien ilmastotyötä.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu