Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Jyri Seppälä
Kuntien ja maakuntien päästöjen arviointi kehittyy ja monipuolistuu 7.9.2021
Vanha viisaus ”Mitä et voi mitata, sitä et voi johtaa” liittyy myös kuntien ja maakuntien ilmastonmuutoksen hillintätyöhön. Kasvihuonekaasupäästöjen kehityksen arvioinnin edellytyksenä on, että eri toimenpiteiden päästövaikutuksia voidaan mitata.
Lue lisää
Porvoon keskuskoulu
Porvoo energiamurroksen etujoukoissa – Keskuskoulu lämpiää tehokkaasti hukkalämmöllä 13.1.2022
Porvoon kaupunki toteutti Porvoon Keskuskoululla innovatiivisen energiansäästöhankkeen osana Canemure-osahanketta. 450 oppilaan Keskuskoululla on otettu syyskuussa 2021 käyttöön niin sanottu kaksisuuntainen kaukolämpöjärjestelmä. Rakennuksen lämmityksessä hyödynnetään hukkalämpöä, joka syntyy toisaalla kaukolämpöverkostossa.
Lue lisää
Patteri
Tuuppauskokeilu: Energianeuvonta puree ihmisiin, jotka seuraavat sähkönkulutustaan 7.1.2022
Suomen ympäristökeskus oli mukana tutkimushankkeessa, jossa selvitettiin vaikuttaako energianeuvonta ja mahdollisuus seurata omaa sähkönkulutusta kotitalouksien sähkönkulutukseen. Tulosten perusteella sähkönkulutuksen seurannassa aktiivisemmat kotitaloudet olivat vastaanottavaisempia energiansäästövinkeille ja vähensivät talvikuukausina sähkönkulutustaan keskimäärin 10 prosenttia neuvonnan seurauksena.
Lue lisää
Kalasatama
Kunta: Osallistu vähähiilisen rakentamisen lainsäädännön kehittämiseen 3.1.2022
Green Building Council etsii kumppaneita hankkeeseen, jossa kartoitetaan lainsäädännön hidasteita ja esteitä kunnianhimoiselle tuotesidonnaisten päästöjen vähentämiselle ja biopohjaisten materiaalien käytölle.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu