Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Tuulimyllyt
Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia rakennettiin maakunnan ilmastotyön tueksi 16.4.2021
SAMKissa on valmistelu Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia maakunnan ilmastotyön tueksi ja taustamateriaaliksi. Toiveena on, että satakuntalaiset toimijat, käyttäisivät laadittua strategiaa työkalupakkina, tausta-aineistona ja yhteistyön edistäjänä.
Lue lisää
Aurinkopaneelit
Ilmastotyö vahvistaa alue- ja kuntataloutta ja työllisyyttä 12.4.2021
Sitran maaliskuussa julkaiseman Tulevaisuusbarometri 2021 mukaan hyvinvointivaltio, työllisyys ja ympäristö ovat suomalaisille hyvin tärkeitä. Iso joukko vastanneista pitää talouteen liittyviä vaaliteemoja tärkeämpinä kuin ilmastonmuutoksen hillintää tai luontokadon pysäyttämistä. Kysely osoittaa, että suomalaiset eivät miellä ilmastotyötä kuntataloutta ja työllisyyttä vahvistavaksi tekijäksi.
Lue lisää
Muraali talon päädyssä
Ilmastoviisaalla suunnittelulla vähennetään lähes kolmannes katuhankkeen päästöistä 12.4.2021
Helsingin kaupunki tekee pitkäjänteistä työtä infrarakentamisen ilmastovaikutusten vähentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi. Suunnittelulla, teknisillä ratkaisuilla ja materiaalivalinnoilla on merkittävä vaikutus siihen, kuinka paljon rakentamisesta syntyy päästöjä. Uudet innovaatiot muun muassa materiaaleissa tai työkoneissa voivat tulevaisuudessa vähentää katuhankkeiden toteutusvaiheen päästöjä.
Lue lisää
Green Building Council Finland: Kuntapäättäjänä kohti kestävästi rakennettua ympäristöä
Green Building Council Finland: Kuntapäättäjänä kohti kestävästi rakennettua ympäristöä 8.4.2021
Green Building Council Finland on julkaissut kuntapäättäjille oppaan rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi. Oppaaseen kootut vinkit koskevat kaavoitusta, infrarakentamista, rakentamista ja kiinteistöjen hallintaa.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu