Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Aurinkopaneelit_20190730_1668_Kai_Widell556x320
Ilmastolain ohjausvaikutusta vahvistettava uusilla keinoilla 22.1.2021
Suomen ilmastolakia olisi perusteltua vahvistaa, todetaan SYKEn johtaman monitieteisen UUSILMA -hankkeen juuri julkaistusta selvityksessä. Vahvistaminen olisi mahdollista esimerkiksi sisällyttämällä ilmastolakiin sitovat valtakunnalliset päästöbudjetit, oikeudenmukaisen siirtymän periaate sekä muita velvoitteita ja periaatteita.
Lue lisää
Aurinkopaneelien asennus
Julkisia ilmastoinvestointeja tarvitaan – miten käy työllisyyden? 12.1.2021
Ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää uusia, vähähiilisiä toiminta- ja tuotantotapoja yhteiskunnassamme. Esimerkiksi liikenteen, energiahuoltojärjestelmän ja rakennusten päästöjen leikkaaminen on nykyisellä infrastruktuurilla milteipä mahdotonta. Tarvitaan investointeja, jotka mahdollistavat sähköautojen lataamisen, päästöttömän sähköntuotannon lisäämisen ja rakennusten energiatehokkuuden parantamisen.
Lue lisää
Partio
Partiolaiset kulkevat hiilineutraaliutta kohti 65 000 aktiivisen jäsenen voimin 11.1.2021
Suomen Partiolaiset pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Taustalla on lasten ja nuorten kasvava huoli ilmastonmuutoksesta sekä partion halu tarjota heille konkreettisia keinoja vaikuttaa. ”Jo ennen suunnitelman tekoa kartoitimme Suomen ympäristökeskuksen Hinku-asiantuntijoiden näkemyksiä ja saimme heiltä arvokkaita kommentteja suunnitelmaluonnokseen”, Mikko Jalo Partiosta sanoo.
Lue lisää
Ruokala
Hae mukaan Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan! 5.1.2021
Vastuullisuus on julkisia ruokapalveluita tuottavien toimijoiden menestymisen avain ja kilpailuvaltti tulevaisuudessa. Nyt etsitään kymmentä ruokapalvelutoimijaa mukaan uuteen kehitysohjelmaan, joka antaa työvälineitä ja sparrausta vastuullisuustyön kehittämiseen vahvan asiantuntijaverkoston tuella.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu