Vinkkejä päästövähennysinvestointeihin fossiilisten polttoaineiden käytön korvaamiseksi

Tervetuloa tutustumaan työkalupakkiin, joka on suunniteltu auttamaan keskisuuria ja pieniä yrityksiä korvaamaan öljyn, maakaasun, turpeen ja muiden fossiilisten polttoaineiden käyttöä sähköistämisen ja muiden kestävämpien energiaratkaisujen avulla.

Sivustolle kootaan vuosien 2024-2025 aikana käytännön ohjeita, malleja ja taustatietoa, jotka auttavat yritystäsi toteuttamaan investointeja ja hankintoja tuotantolinjan prosessien ja työkoneiden sähköistämiseksi tai ottamaan käyttöön muita kestävämpiä energiaratkaisuja.

Sivuston päivittämisestä vastaa Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hanke. Hankkeen tehtävänä on tukea Suomea hiilineutraaliuden saavuttamisessa erityisesti päästökauppaan kuulumattomien päästöjen osalta eli maataloudessa, raskaassa liikenteessä ja teollisuuden prosesseissa. Voit lukea lisää hankkeesta täältä (hiilineutraalisuomi.fi).

Ratkaisujen tarjoajia ja teknologioita

Tutustu pk-teollisuudelle sähköistämis- ja päästövähennysratkaisuja tarjoaviin yrityksiin.

Investointituet ja neuvontapalvelut

Tutustu investointitukien tarjoajiin ja neuvontapalveluihin.

  • Motivan ylläpitämä rahoituksen tietopalvelu kokoaa tietoa yrityksille suunnatuista energiatehokkuuden parantamiseen ja korjausrakentamiseen tarkoitetuista avustuksista ja tuista sekä eri rahoitusmuodoista. Tutustu rahoituksen tietopalveluun täällä (motiva.fi)
     

Julkaistu 10.6.2024 klo 15.07, päivitetty 17.6.2024 klo 9.04
  • Tulosta sivu