Hinku-teko-palkinto Reka Kaapeli Oy:lle

Uutinen 12.4.2022 klo 12.27
Reka Kaapeli Oy

Suomen ympäristökeskuksen Hinku-tiimi on antanut Hinku-teko-tunnustuksen Reka Kaapeli Oy:lle. Yritys on toteuttanut useita merkittäviä toimenpiteitä kasvihuonekaasupäästöjen alentamiseksi.

”Reka Kaapeli Oy on hyvä esimerkki yrityksestä, joka on kehittänyt liiketoimintaansa ja saanut kilpailuetua panostamalla määrätietoisesti ja tavoitteellisesti toimenpiteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi”, tutkimusinsinööri Jyrki Tenhunen Suomen ympäristökeskuksen Hinku-tiimistä sanoo.

Reka Kaapelin kasvihuonekaasupäästöt olivat vuonna 2021 noin 70 prosenttia pienemmät kuin vuonna 2019. Jäljelle jääneet päästöt Reka Kaapeli on kompensoinut kansainvälisten luotettavien Gold Standard ja Puro.earth projektien kautta.

Lisäksi Reka Kaapeli Oy on lopettanut toimitukset kohteisiin, joissa rakennetaan uutta fossiilista energiantuotantoa, ja parantanut tuotteidensa kestävyyttä, kierrätettävyyttä ja vähentänyt sähkön hävikkiä.

Vuosien 2020-2021 aikana Reka Kaapeli Oy:n Riihimäen ja Keuruun tehtaille on asennettu 675 aurinkopaneelia ja yritys arvioi niiden tuottavan 130 000 kWh vuodessa.

Reka Kaapelin kaikissa tehtaissa valaistus on vaihdettu LED-valaistukseen. Arvioitu energiansäästö on 1 300 MWh vuodessa.

Sähkönhankinnassa on siirrytty päästöttömään sähköön, jolloin hiilijalanjälki on pienentynyt 2 440 tonnia CO2e vuodessa.

Dieselkäyttöinen 8 tonnin vastapainotrukki on korvattu sähkötrukilla Hyvinkäällä. Dieselin kulutus on vähentynyt 12 000 litraa ja hiilijalanjälki 32 tonnia CO2e vuodessa.

Viimeinen öljylämmitteinen tila muutettiin kaukolämmölle Keuruulla. Kaikille toimipisteille on asennettu sähköautojen latauspisteet ja sähköpolkupyörien säilytys- ja latauspisteet.

Liiketoiminnan ja tehtaiden kehittämisessä panostetaan erityisesti uusiutuvan energian lisäämisen mahdollistaviin kaapeleihin.

Yrityksen hiilijalanjälkilaskentaan on kehitetty yhdessä AFRY Oy:n kanssa laskuri, joka auttaa toiminnan CO2-jäljen ymmärtämisen ja toimenpiteiden tehokkaan kohdistamisen.

Hinku-teko-tunnustus myönnetään Hinku-verkoston kunnissa toteutettujen toimien joukosta. Aiemmin Hinku-teko-tunnustuksen saaneita yrityksiä ovat muun muassa Kiilto Oy, Gasum Oy, Polar Spring Oy ja Oras Oy.

Valinnassaan otetaan huomioon kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen lisäksi muun muassa taloudellinen kannattavuus, työllisyyden lisääntyminen ja muut aluetaloutta kohentavat vaikutukset.

Lisätietoja

Tutkimusinsinööri Jyrki Tenhunen, Suomen ympäristökeskus, puh. 029 525 1690, etunimi.sukunimi@syke.fi

Laatu- ja ympäristöjohtaja Jari Haapala, Reka Kaapeli Oy, puh. 040 506 1932, etunimi.sukunimi@reka.fi

Laatu-, vastuullisuus- ja turvallisuuspäällikkö Kari Ingalsuo, Reka Kaapeli Oy, puh. 0400 850 264
etunimi.sukunimi@reka.fi

Kestävän kehityksen projektipäällikkö Markku Nieminen, puh. 040 155 4244, etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi


  • Tulosta sivu