IlmastoAreenalla innostuttiin ilmastosta

Uutinen 1.9.2021 klo 10.51
© Venla Riekkinen

IlmastoAreena-festivaali keräsi jo toista kertaa ilmastoasioista kiinnostuneita ympäri Suomea Iihin elokuussa. Kaksipäiväisessä tapahtumassa 20.-21.8. kuultiin hyviä puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja, joissa käsiteltiin ilmastonmuutoksen hillintämahdollisuuksia muun muassa asumisessa, liikenteessä sekä ruoan- ja energiantuotannossa. Ilmastonmuutoksen aiheuttamia tunteita käsiteltiin monipuolisesti taiteen keinoin, ja kuulijoille tarjottiin vinkkejä ilmastotyöhön tarttumisesta ja innostumisesta.

Tapahtuman pääyhteistyökumppani Suomen ympäristökeskus SYKE järjesti IlmastoAreenan oheistapahtumana Kuntien ilmastobrunssin, joka koronatilanteen takia järjestettiin etätilaisuutena. Noin neljänkymmenen osallistujan joukolle tarjottiin ajankohtaista tietoa uusiutuvasta energiasta, kiertotaloudesta, luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta ja ilmastoviestinnästä. Samalla kokeiltiin uutta verkkoalustaa, jossa keskusteluja voitiin käydä lähes aidontuntuisesti.

Ilmastoareenan Ilmastotorilla oli yli 30 esittelyständiä. SYKEn ständillä kävi keskustelemassa satakunta vierailijaa kahden päivän aikana. Erityisen ilahduttavaa oli lasten ja nuorten suuri osuus tapahtuman kävijöistä molempina päivinä. Keskusteluissa nousivat esiin ihmisten omat arjen ilmastoteot niin kotona kuin kouluissa. Iin kunnan kattava ilmastokasvatus kouluissa näkyi tiedostavien koululaisten kanssa käydyissä keskusteluissa.

Ständillä vieraili useita eri alojen tutkijoita ja asiantuntijoita kertomassa omasta työstään sekä tutkimus- ja kehityshankkeistaan. Iin IlmastoAreenan kaltaiset verkostoitumistapahtumat tarjoavat toimivan ja luonnollisen väylän tutkijoille vaihtaa ajankohtaista tietoa inspiroivalla ja miellyttävällä tavalla. Aito keskustelu itsenäisen etätyöskentelyjakson jälkeen antoi uutta virtaa ja inspiraatiota tulevaan syksyyn.

Lisätietoja

  • tutkimusinsinööri Teemu Ulvi, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, puh. 040-5717858 

  • Tulosta sivu