Seitsemän uutta Hinku-kuntaa vahvistaa ilmastotyötä Suomessa

Uutinen 14.10.2022 klo 15.35

Hinku-verkosto on vuonna 2008 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto, joka kokoaa yhteen kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat ja maakunant, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat.

Tänä vuonna Hinku-kuntien verkosto on kasvanut vauhdilla. Kesän ja syksyn mittaan verkostoon on liittynyt seitsemän uutta kuntaa ympäri Suomea.

Verkoston tuoreimmat kuntajäsenet ovat:

Hinku-verkosto jakaa tietoa ilmastonmuutoksen hillinnän parhaista käytännöistä, tukee kuntien ilmastotyötä sekä luo kysyntää ilmastoystävällisille tuotteille ja palveluille.

Hinku-kunnat ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Kunnat pyrkivät vähentämään ilmastopäästöjään lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä ja parantamalla energiatehokkuutta. Kunnat kannustavat myös paikallisia yrityksiä ja asukkaita ilmastotekoihin.

Uudet kunnat, maakunnat sekä energia- ja ilmastoalalla toimivat yritykset ovat tervetulleita mukaan Hinku-verkostoon. Hinku-kunnaksi ryhtyminen edellyttää SYKEn laatimien Hinku-kriteerien täyttymistä.

Lue lisää Hinku-verkostosta

Lisätietoja

Hinku-verkoston valtakunnallinen vetäjä, professori Jyri Seppälä, Suomen ympäristökeskus SYKE puh. 029 525 1629, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


  • Tulosta sivu