Hyppää sisältöön

Hinku-teko

SYKE voi myöntää kunnassa tehdylle mainiolle ilmastoteolle Hinku-tunnustuksen. Hinku-teot valitaan Hinku-verkoston kunnissa toteutetuista toimenpiteistä. Ne voivat olla kunnan, yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön toteuttamia. Palkittu saa diplomin ja julkisuutta.

Palkintoraati ottaa valinnassaan huomioon kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen lisäksi muun muassa seuraavia näkökohtia:

  • innovatiivisuuden, edelläkävijyyden ja aktiivisuuden osoittaminen
  • energiatehokkuuden ja energiaomavaraisuuden parantaminen
  • taloudellinen kannattavuus
  • työllisyyden lisääntyminen ja muut aluetaloutta kohentavat vaikutukset
  • yhteisöllisyyden lisääntyminen
  • positiiviset terveysvaikutukset, viihtyvyyden ja hyvinvoinnin lisääntyminen
  • tiedon jakaminen toimien monistamiseksi

Katso kaikki Hinku-teot

Hinku-teot

Reka Kaapeli Oy
Hinku-teko-palkinto Reka Kaapeli Oy:lle 12.4.2022
Suomen ympäristökeskuksen Hinku-tiimi on antanut Hinku-teko-tunnustuksen Reka Kaapeli Oy:lle. Yritys on toteuttanut useita merkittäviä toimenpiteitä kasvihuonekaasupäästöjen alentamiseksi.
Lue lisää
img
Hinkuteot vuosien varrella 13.5.2020
Kooste vuosien varrella palkituista Hinku-teoista.
Lue lisää
Hiiden opisto Hinkuteko
Hiiden Opisto on kuukauden päästövähentäjä 11.10.2019
Hiiden Opisto on valittu lokakuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Hiiden Opisto valitsi lukuvuoden 2019–2020 yhdeksi teemaksi Hinku-toiminnan. Opisto edistää tietoisuutta ilmastoystävällisestä elämäntavasta opetuksen ja tiedotuksen keinoin osana Lohjan kaupungin Hinku-toimenpiteitä.
Lue lisää
Hinkupalkinto_Ylojarven_jaahalli_556
Ylöjärven Jäähalli Oy on kuukauden päästövähentäjä 24.9.2019
Ylöjärven Jäähalli Oy on valittu syyskuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Ylöjärven jäähalli on Suomen ensimmäinen jäähalli, johon on asennettu nykyistä ympäristöystävällisempi, suorahöyrysteinen hiilidioksidipohjainen jäähdytysjärjestelmä digitaalisella ohjausteknologialla.
Lue lisää
Ilmastoareena Hinkupalkinto
Iin IlmastoAreena kuukauden päästövähentäjä 23.8.2019
Iin IlmastoAreena on valittu elokuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Iin kunta on kutsunut kaikki suomalaiset Iihin, yhteen maamme aktiivisimmista ilmastokunnista, keskustelemaan avoimesti ilmastonmuutoksesta sekä levittämään parhaita käytäntöjä sen hillitsemiseksi. Ulkoilmatapahtuma itsessään tuotetaan mahdollisimman vähäpäästöisesti, hyödyntäen uusiutuvaa energiaa, kestäviä liikkumismuotoja sekä uudelleenkäytettyjä ja -käytettäviä, mahdollisimman pitkäikäisiä rakenteita.
Lue lisää
Julkaistu 30.4.2019 klo 12.00, päivitetty 4.6.2021 klo 12.11
  • Tulosta sivu