Outokummun seudun teollisuuskylä Oy kuukauden päästövähentäjä

Helmikuu 2017

Hinku-palkinto helmikuu 2017
Palkinnonluovutustilaisuudessa vasemmalta Jyrki Tenhunen Sykestä, Pekka Hyvönen Outokummun kaupunginjohtaja ja Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä Juuso Hieta, Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja.

Outokummun seudun teollisuuskylä on valittu helmikuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta yrityksen energiatehokkuuden parantamiseksi. Yrityksen tiloissa suoritettiin viime vuoden aikana PK-HINKU-hankkeen tarjoama kevyt ja maksuton energiakatselmointi, jonka seurauksena yritys on aktiivisesti lähtenyt parantamaan energiatehokkuutta kiinteistöissään. Energiakatselmoinnissa ehdotetut toimenpiteet on suunniteltu ennen kaikkea huomioiden uudistusten ekologinen ja taloudellinen kannattavuus. 

Teollisuuskylän kiinteistöjen sisä- ja ulkovalaistusta on aloitettu järjestelmällisesti päivittämään energiatehokkaampaan led-valaistukseen. Osa valaistuksesta on jo vaihdettu ja loput tullaan vaihtamaan lähitulevaisuudessa. Yrityksessä on alettu kiinnittää enemmän huomiota myös ilmanvaihdon tehostamiseen. Huolellisilla huolto- ja säätötoimenpiteillä yrityksen ilmanvaihto on saatu tehostettua. Kiinteistöön on lisäksi asennettu hiilidioksidisensori, joka säätää ilmanvaihtoa tarpeen mukaan.

Arviolta vajaat 500 outokumpulaista matkustaa päivittäin Joensuuhun töihin. Tulevaisuudessa Outokummun teollisuuskylä tarjoaa etätyöskentely- ja neuvottelutiloja pitkämatkalaisille. Tämä vähentää liikkumiseen tarvittavaa energiankulutusta sekä työnmatkaan kuluvaa aikaa.

Outokummun teollisuuskylä harkitsee myös aurinkovoimalan hankkimista Suomen ympäristökeskuksen ja KL-Kuntahankintojen järjestämästä aurinkovoimaloiden yhteishankinnasta.

Hinku-tiimin palkintoraati haluaa antaa erityismaininnan Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:lle. Yrityksen positiivinen ja innokas suhtautuminen energiakatselmuksissa esitettyihin parannusehdotuksiin on mahdollistanut toimenpiteiden nopean toimeenpanon. Yritys kiinnittää nykyisin kokonaisvaltaisemmin huomiota toimintansa energiatehokkuuteen sekä käy aktiivista keskustelua vuokralaistensa kanssa energiatehokkuutta parantavista toimista.

Julkaistu 3.6.2019 klo 15.17, päivitetty 11.4.2023 klo 11.59

  • Tulosta sivu