Infrarakentamisen kansallinen päästötietokanta

CO2data-kuva

Infrarakentamisen päästötietokanta tarjoaa puolueetonta dataa Suomessa käytettävien rakennusmateriaalien, tuotteiden, kuljetusten ja työmaatoimintojen tyypillisistä ilmastovaikutuksista. Tiedot mahdollistavat vertailukelpoisen ja avoimeen tietoon perustuvan hiilijalanjäljen laskennan infrarakentamisen hankkeissa.

Palvelu on kaikille avoin ja maksuton.

Päästötietoja rakennustuotteista, prosesseista ja palveluista

Tiedot perustuvat julkisiin lähteisiin, kuten rakennustuotteiden ympäristöselosteisiin, minkä pohjalta on tehty vertailua, valintaa ja arviointia yhdessä infrarakentamisen asiantuntijoiden kanssa. Tietokanta palvelee erityisesti rakennusalan ammattilaisia, mutta tiedot ovat hyödyllisiä kaikille rakentamisen ilmastovaikutuksista kiinnostuneille. Palveluun on koottu yleisimpien ja tyypillisimpien rakennustuotteiden keskimääräisiä tietoja, eikä palvelu sisällä yksittäisten tuotteiden ympäristöselosteita.

Päästötiedot on koottu helpoiksi tulossivuiksi, minkä lisäksi tutustua voi myös tarkempiin taustaselvityksiin. Julkaisuvaiheessa tietoja on yhteensä noin 1000 kohteesta.

Ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Suomen ympäristökeskus Väyläviraston toimeksiannosta.

Päästötietokanta:

Palvelua kehitetään edelleen, anna meille palautetta:

Mistä on kyse? Vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin:

Tietokannan integrointi:

Tietokannan sisältö tarjotaan vapaasti käyttöön koneluettavana ja päivittyvänä tiedostona JSON-muodossa. Alla tiedoston kuvaus ja pysyvä linkki koneluettavaan tiedostoon.

Lisätietoja

Suomen ympäristökeskus

  • Erityisasiantuntija Janne Pesu, puh. 029 525 1405, etunimi.sukunimi@syke.fi

Väylävirasto

  • Ympäristöasiantuntija Karoliina Saarniaho, puh. 029 534 3294, etunimi.sukunimi@vayla.fi
  • Väylävirasto

Sivuston sisältö perustuu Väyläviraston rahoittamaan Infrarakentamisen kansallinen päästötietokanta -hankkeeseen. Sivustosta vastaa Suomen ympäristökeskus (Syke).

 

Julkaistu 9.12.2022 klo 7.08, päivitetty 6.4.2023 klo 13.13
  • Tulosta sivu