Hyppää sisältöön

Lahti: Vähähiilisiä ratkaisuja korjausrakentamiseen

Lahden kaupungin osahankkeessa etsitään keinoja olemassa olevan asuinrakennuskannan energiankulutuksen ja ilmastopäästöjen alentamiseen kustannustehokkaasti. Pääosassa ovat Lahden Talojen peruskorjaukset ja energiatoimet.

Energianeuvontaa

Tavoitteena on remontoida ja seurata kymmentä taloa, joissa tehdään erilaisia jälkikäteisasennuksia sekä annetaan energianeuvontaa. Kohteita on esitelty tarkemmin Lahden kaupungin verkkosivustolla.

Ulkopuolinen energia-asiantuntija laskee kustannustehokkuuden ja päästösäästöt. Lisäksi projektissa toteutetaan myös innovatiivisia hankintoja. Lahden osaprojekti toimii esimerkkinä muille kaupungeille ja vuokrataloyhtiöille niiden suunnitellessa päästövähennyksiä osana peruskorjaushanketta. Projektin tuloksia levitetään Päijät-Hämeessä, Suomessa ja kansainvälisesti.

Osahankkeessa testataan myös sellaisia teknisiä ratkaisuja, joita kaupungissa ei ole aiemmin kokeiltu. Kokemusten toivotaan kannustavan muita toimijoita kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen.

Borupinraitti 4:ssä toteutetaan innovatiivinen kilpailutus, jossa voi tarjota mitä vain ratkaisua, jossa maksimihinta on tiedossa, mutta päästösäästö ratkaisee. © Lahden Talot

Aikataulu

  • 01/2019–10/2021, seuranta jatkuu pidemmälle

Lisätietoja

  • projektipäällikkö Pauli Piekkari, Lahden kaupunki, etunimi.sukunimi@lahti.fi, puh. 044 482 0831
  • kiinteistötarkastaja Elina Rantanen, Lahden Talot, etunimi.sukunimi@lahdentalot.fi, puh. 03 8515748
Julkaistu 20.2.2019 klo 10.41, päivitetty 22.1.2021 klo 11.09
  • Tulosta sivu