Hyppää sisältöön

Rauman Meriteollisuuskiinteistöt: Älykäs järjestelmä Seaside Industry Park Rauman energian ja resurssien käytön optimoimiseksi

Teollisuuspuisto Seaside Industry Park Rauma (SIPR) on Rauman meriklusterin keskus. Menestyvät laivanrakennuksen ja meriteollisuuden veturiyritykset laajoine ja tehokkaine toimittajaverkostoineen toimivat teollisuuspuistossa hyödyntäen sen monipuolista infrastruktuuria ja kattavia yhteisiä palveluita.

SIPRan osahankkeen tavoitteena on optimoida energian ja resurssien käyttöä hyödyntämällä mittaus- ja digitaalista teknologiaa. Alueelle suunnitellaan uusi, älykäs mittaus- ja valvontajärjestelmä valvomaan teollisuuspuiston energian ja resurssien käyttöä (sähkö, lämpö, vesi, paineilma, kaasu) tavoitteena resurssien kulutuksen vähentäminen.

Uusi järjestelmä mahdollistaa vuokralaisten todelliseen kulutukseen perustuvan laskutuksen ja tarjoaa taloudellisen motiivin energian ja resurssien säästämiseksi.

Nykyisiin järjestelmiin ja käytäntöihin verrattuna uusi älykäs seuranta- ja mittausjärjestelmä on käänteentekevä, sillä se tarjoaa käyttäjille reaaliaikaista tietoa, jonka avulla yrityksen toimintoja on mahdollista säätää ajantasaisesti niiden ollessa käynnissä. Uusi järjestelmä mahdollistaa myös yksittäisten prosessien ja tuotteiden hiilijalanjäljen seurannan.

Tavoitteena on sähkön, lämmön, veden, paineilman ja kaasun kokonaiskulutuksen vähentäminen 30 prosenttia tuotannon määrään suhteutettuna sekä 30 prosentin CO2-päästövähennykset. Lisäksi luodaan kopioitavissa oleva malli teollisuuspuistoihin muualla Suomessa.

RMTK_ilmakuva_alueesta_556
Ilmakuva alueesta © Kuva: Rauman Meriteollisuuskiinteistöt

Aikataulu

  • 1/2019–3/2022

Ajankohtaista

Lisätietoja

  • toimitusjohtaja Timo Luukkonen, Rauman Meriteollisuuskiinteistöt Oy, puh. 040 550 1942,  etunimi.sukunimi@seasideindustry.com
  • kehityskoordinaattori Saara Haaslahti, Rauman Meriteollisuuskiinteistöt Oy, puh. 040 730 5487, etunimi.sukunimi@seasideindustry.com
Julkaistu 20.2.2019 klo 11.08, päivitetty 29.10.2020 klo 16.52
  • Tulosta sivu